«Må vi gi opp drømmen?» #denfølelsen

Har du noen gang kjent på følelsen av at alt du satset kanskje vil gå tapt? At det er altfor lite inntekt i forhold til innsats? Dersom du har startet egen business og kan svare nei, så tror jeg du er ganske heldig. Eventuelt konstant optimistisk.

Kanskje er du inne i dette utfordrende sporet akkurat nå, hvor du lurer på om du kan fortsette å satse på den ideén du hadde så intenst tro på – eller om den må skrinlegges. Da burde du analysere arbeidet ditt, vurdere resultatene og stille deg selv følgende spørsmål:

  1. Er det tydelig for deg hvor det går galt?
  2. Finnes det noen gode resultater som kan fokuseres mer på?
  3. Er det mulig å omstille arbeidet i en annen retning du kan trives med?
  4. Er det økonomisk mulig å gjennomføre?
  5. Kan du forhøre deg med noen utenfra som reellt kan vurdere businessen din objektivt?
  6. Er du fortsatt motivert?

Dersom du kan svare JA på spørsmålene ovenfor: KJØR PÅ! Gründerlivet er hardt i perioder. Og spesielt i starten! Rent statistisk sett skal du og ditt prosjekt bli satt på prøve en rekke ganger før det stabiliserer seg. Og når det har stabilisert seg kan det også fortsatt dukke opp utfordringer som gjør deg relativt stresset. Du kan spørre nesten hvem som helst annen som har bygget opp sitt eget firma – og de vil kunne fortelle om «den tøffe startfasen», «den virkelig utfordrende perioden» og «(…) jeg trodde på et tidspunkt at jeg måtte gi opp».

Med andre ord: Det er ikke #denfølelsen som skal få deg til å slutte. Men du må kjenne på din indre motivasjon og vilje til å analysere deg selv. Er du tøff nok til å se din egen konstruktive kritikk i øynene og omstille deg ut ifra den? Det er nettopp det du må bruke #denfølelsen til. Det er nemlig den som skal teste deg og ikke minst gi deg muligheten til å prøve igjen.

For aller sterkest
er du der inne
hvor ingen står
og heier.

(instagram :@stjernekast)

(Foto: Privat)

Med dette sier vi god mandagskveld fra oss.

Marte & Anne Berit AKA @grundersiden_laurbaerbarn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: