Hvorfor Gründersiden?

Vi startet Laurbærbarn AS i 2017 uten noe som helst bakgrunn i medievitenskap, markedsføring eller bedriftsøkonomi. Det vi hadde i ryggsekken av utdannelse var en bachelorgrad i organisasjonsteori og fengselsbetjentutdannelse. Altså, ikke relevant. Ingen relevant jobberfaring heller.  Alt vi hadde var en idé vi brant for og motivasjon til å få det til. Men hvordan vi skulle gå den veien var vi ikke sikre på. Det skulle bli mange oppturer og nedturer. Og det kommer det fortsatt til å bli. Men én ting har vi lært, og det er at det er veldig lett å ta noen valg som kan senke hele skipet. Og det verste er at dette er valg som andre kommersielle aktører presser på deg.

Vi har tatt noen feil valg, men overlevd som bedrift. Vi skulle ønske at vi hadde hatt noen som fortalte oss hva vi skulle gjøre, men som ikke var betalt av noen andre for å fortelle oss det. Gir det mening? Det har nemlig vært nok av telefonsalg og e-poster som forteller oss at «dette MÅ dere gjøre» eller «dette MÅ dere ha for å kunne drive en nettbutikk» eller «dere vil selge utrolig mye hvis dere betaler for min tjeneste» og lignende. Nå har vi lært mye og fått «hodet over vannet». Vi kan fortsatt ikke leve av bedriften vår og har hatt 100% faste jobber begge to ved siden av frem til nå. Men vi ser at vi vokser og håper det fortsetter.

Vi har så mange ganger stilt oss selv spørsmålet: Hvor kan vi snakke med noen som virkelig kan svare oss på hva vi trenger å gjøre, uten at vi får en følelse av at det er en baktanke om å tjene penger på oss? Det handler ikke om at vi ikke vil betale for hjelp. For det gjorde vi og gjør fortsatt. Alle må jo ha lønn for å overleve. Men HVOR finner vi en ærlig støtte som helhjertet kan si at «Nei, ikke gjør det» eller «jeg tror du bør prøve ut det» uten at vi i ettertid ser at vedkommende er betalt for å gi spesifikke råd – ikke betalt for å gi de beste råd som passer for oss. Det er altfor lett å betale seg helt «nedenom og hjem» dersom man går i disse konsulentfellene. Så hvordan skille på hvem som kan hjelpe deg og ikke?

Vi har snakket med flere nettbutikker som har måttet legge ned, fordi de har brukt pengene på promotering feil, eller at de har priset seg feil, eller at det kom sjokkregninger fra regnskapsfører/tollavgifter og mva regninger. Men hvordan kan man vite dette dersom det er første forsøk på å drive en bedrift? De aller fleste som starter noe nytt må gjøre det ved siden av jobb. Kanskje har de til og med flere barn som krever sitt. De har så lyst, men tiden strekker ikke til. De føler seg tvunget til å legge ned bedriften. Som regel fordi man er rådvill og/eller tom for penger. Det finnes nok av mennesker som vil og kan hjelpe, men som dessverre er svært dyre eller betalt for å gi deg råd som ikke er tilpasset dine behov.

Vi har troen på at dersom vi deler kunnskap, blir vi bedre. Vi mindre bedriftene må stå sammen, ikke jobbe mot hverandre.

Nå har vi utformet et lavterskeltilbud som kan være til hjelp for deg som ønsker å starte opp, eller som har startet og står litt fast. Og forhåpentligvis kan vi hjelpe noen med den kunnskapen vi har tilegnet oss de siste årene. Vi vil gjerne at flere skal overleve det første harde året etter oppstart! OG JA, det går an å unngå en del feller hvis vi snakker sammen. 

Vi ønsker at små bedrifter skal overleve. Vi vil derfor gjerne dele våre erfaringer på veien, ved å svare på de spørsmålene som vi selv skulle ønske noen gav oss. Selvfølgelig er det tidskrevende, slik at vi også må ta betalt. Slik er det. Men hovedsaken er at ingen betaler oss for å gi deg spesifikke råd. Vi er kun oss. To vanlige voksne mennesker som ønsker at små bedrifter skal ha en sjanse uten å måtte ha vanvittig egenkapital. Vi er i dag inne i prosessen selv og vet hva det vil si å jobbe seg oppover på det store internettet her og nå. Ikke hva som fungerte for 5 år siden, men hva som har fungert for oss nå. Og vi VET at det ikke er et enkelt svar på hvilken promoteringsmetode som fungerer. I tillegg har vi smertefullt opplevd hva som ikke fungerer. Dersom du sitter med en liten følelse av at du ønsker å vite mer, eller en bitteliten tro på at vi kan hjelpe på noe som helst område? Les om de tre ulike lavterkseltilbudene vi har utviklet (lenger ned på siden). Ta gjerne kontakt helt uforpliktende om du har spørsmål. Ta kontakt via kontaktskjemaet her eller send en e-post: laurbaerbarn@gmail.com

Og forresten…dette er oss, før vi startet – med Lauritz i magen var idéen om Laurbærbarn allerede en spire.

Marte & Anne Berit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: